MLADINA Trgovina

Max Modic

7. 4. 2004  |  Mladina 14

Slovenske nagice

DVD-porno po domače

Ljubitelje domačega razvrata bo potešila novica, da so na DVD-formatu, na enem samem disku v trajanju 150 minut, izšle tri največje, na VHS-u zdavnaj razprodane slovenske trdoerotične uspešnice z izključno domačimi amaterskimi igralci: Družina Novak (2003), Slovenski pari intimno (2001) in Slovenske debitantke - Vlažni užitki (2000), edini slovenski film, ki se je na piratski spletni strani Yugofilm.com znašel v samem vrhu največkrat presnetih filmov.

V Parih in Debitantkah z umetniškima imenoma Nina in Nejc nastopa zakonski par s Štajerskega, ki je glede seksa pred kamero in v živo na zaključenih zabavah že zdavnaj razčistil tako s tremo kot s pregovorno slovensko zavistjo, in kot pravita, jima zlobni jeziki ne pridejo več do živega. Nina in Nejc sta med obema filmoma posnela še Pohorje Ekspres in Seks nad mestom (naslov jima je nato za oglaševalsko akcijo sunil neki ljubljanski lokal), nazadnje pa so ju angažirali ustvarjalci Moederndorferjevega Predmestja in z njima za potrebe filma posneli čisto pravi 20-minutni pornič, ki ga na platnu gleda Fredi, veteran slovenske vojne.

Pornič za denar Filmskega sklada? Zakaj pa ne? Za razliko od Patriota, Brezna in Ljubljane (skupni proračun približno 2,5 milijona evrov) bi si ga z veseljem ogledali. Pa še vložena sredstva bi povrnil.