Šmarjak, pankrt slovenskih vin

Poročilo z drugega nacionalnega ocenjevanja šmarnice oziroma vin iz trt samorodnic

Zaradi specifičnega pravila, ki razlikuje ocenjevanje šmarnice in njenega samorodnega sorodstva, da pač ni potrebno pogoltnjenega vzorca brezkoristno izpljuniti, je bila strokovna komisija na koncu izjemno složna, lahko bi rekel, celo radostna in neizmerno razigrana.

Zaradi specifičnega pravila, ki razlikuje ocenjevanje šmarnice in njenega samorodnega sorodstva, da pač ni potrebno pogoltnjenega vzorca brezkoristno izpljuniti, je bila strokovna komisija na koncu izjemno složna, lahko bi rekel, celo radostna in neizmerno razigrana.
© Borut Krajnc

No, pa je bil spet eden izmed ponedeljkov. V službo sem se pritihotapil previdno in neopazno kot prva snežinka, ki jo veter izlušči iz nizkih jesenskih oblakov. Tih sem bil tam za svojo mizo, tih in neopazen, nos sem zaril v časopise in skrbno pazil, da nisem dvigal pogleda, kajti tako bi se lahko z očmi zapletel s katerim izmed mimoidočih šefov, mu zbudil pozornost, potem bi me pa kar spraševali, kako napreduje tisto in tisto, o čemer smo se menili že pred tedni, ali pa bi si celo izmislili kaj povsem novega. Ma, saj to ti je pa skoraj na kožo pisano, bi bržčas pripomnili. In tako je dopoldan počasi, z nekakšno jesensko megleno lagodnostjo lezel mimo in vse je kazalo, da moram le še zdrkniti mimo tajnice, ji klikniti, živjo, Jana, in se zmazati v dvigalo. Potem bi lahko brez napetih misli taval po ponedeljkovsko zaspanih ulicah, tu pa tam zdrknil v kakšen prostodušen bifejček na pivo ... Pa me je iz tovrstnih nakan vrgel glas enega izmed šefov, nekega Roberta, ki mi je na mizo vrgel vabilo in rekel, ma, tole ti je pa skoraj na kožo pisano, in me pozorno motril, kako bom reagiral. Tam je pa pisalo, da bo še istega dne, 10. 11., z začetkom ob 22. uri v mariborskem Štuku potekalo drugo nacionalno ocenjevanje šmarnice oziroma vin iz trt samorodnic (izabele, jurke, gemaja in vseh njihovih kombinacij), sočasno pa bo še koncert skupin Frajkinclarji (ta skupina je bila poleg Študentske organizacije Univerze v Mariboru tudi soorganizator prireditve) in MI2. No, pa smo spet v zosu, sem pomislil, kajti že v nedeljo sem bil sklenil, da se ga vse tja do novega leta ne bom več kaj bolj krepko nalil, tole je pa nevarno dišalo. V franže so se sesule vse plemenite nakane, to mi je v hipu postalo kristalno jasno, še posebej, ko je neki drug šef, Jani, zavzeto in laskavo dodal, da sem pač eden redkih strokovnjakov za šmarjak, in avto, prevoz ter fotograf so bili priskrbljeni, preden sem sploh nekajkrat dobro hlipnil zrak.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: