Jaka Železnikar

 |  Mladina 14  |  Družba

Zemanta, zgodba za milijon evrov

Kako sta Andraž Tori in Boštjan Špetič v slabem letu ustanovila podjetje, dobila investitorje, podjetje začasno prenesla v London in lansirala nov izdelek

Ekipa Zemante, ustanovitelja: virtualno prisoten Boštjan Špetič in ob njem, v belem puloverju, Andraž Tori. Na čelu Aleš Špetič, direktor.

Ekipa Zemante, ustanovitelja: virtualno prisoten Boštjan Špetič in ob njem, v belem puloverju, Andraž Tori. Na čelu Aleš Špetič, direktor.
© Borut Peterlin

Zadnja leta so blogi, ti redni osebni spletni zapisi o tako rekoč vsem, dosegli svetovno priljubljenost, ki se meri v desetinah milijonov avtorjev blogov in še veliko številnejših bralcih. K takšni priljubljenosti so pripomogli tudi do uporabnika prijazni programi za izdelavo bloga. Avtor bloga uporablja zgolj preprost in pregleden urejevalnik besedil, blogerski program pa poskrbi za vse tehnične vidike, vzdržuje spletno mesto, se povezuje z drugimi blogi in s spletnimi iskalci ter avtorju omogoča, da svoj blog preobleče v eno izmed številnih že pripravljenih oblikovnih rešitev. In to brezplačno. Poleg tega lahko novo vsebino takoj pošlje vsem uporabnikom, ki so se naročili na vsebino bloga, zahtevnejšim avtorjem blogov pa omogoča, da izdelek do najmanjše podrobnosti prilagodijo svojim željam.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: