Diplomiranec

Mladinino kolekcijo dvdjev nadaljuje romantična komedija z Dustinom Hoffmanom in gospo Robinson, ki je postala simbol šestdesetih, pojem generacijskega filma in kult za vse čase

Benjamin Braddock (Dustin Hoffman) je 21-letni Diplomiranec (The Graduate, 1967), ki ga leta 1967 - v času vietnamske vojne, hudih političnih nemirov, velike socialne premene, seksualne revolucije in rokenrola - skrbi za prihodnost. Predvsem za svojo prihodnost, se razume. Roditelja, tipična kalifornijska predmestna petičneža, mu po vrnitvi z vzhodne obale, kjer je študiral, pripravita cocktail party, na katerega pa povabita predvsem svoje jet-set prijatelje, nore na plastiko, ki je bila tedaj geslo dneva. Benjamin se med njimi - v osrčju te konformistične, zastarele, predpotopne, zdolgočasene, plastične generacije - počuti kot riba v akvariju, bolje rečeno, kot potapljač, ki v bazenu čaka, da se mu zgodijo sex, drugs & rock'n'roll. Vidno je apatičen in frustriran - in očitno zmeden. Ne ve sicer, kaj hoče, toda ve, česa noče - noče biti "njihov". Svojo prihodnost si predstavlja drugače - ne ve sicer, kako, toda definitivno drugače. Lifestyle te parazitske generacije, ki je ambicije poročila z materializmom in trošenjem, ga ne zanima, toda problem je v tem, da ga hoče ta generacija na vsak način požreti, osvojiti, kupiti, omrežiti - no, zapeljati. In s tem ne mislim na tipa, očetovega prijatelja, ki mu razkrije, da je prihodnost v plastiki, ampak na gospo Robinson (Anne Bancroft), nevrotično, sarkastično, zapito ženo očetovega poslovnega partnerja, ki ga prepriča, da jo zapelje domov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: