MLADINA

Revije

POSEBNA POLETNA ŠTEVILKA MONITORJA 2019 z dvd

Cena: 6,65 EUR

Dodaj v košarico

Monitorjeva poletna številka – Hekanje

Pred začetkom poletja pri Monitorju vedno pripravimo sedaj že tradicionalno posebno številko - tokrat smo se v njej lotili računalniške varnosti in "hekanja". V prvem sklopu člankov smo se spustili v svet hekerjev, opisali, kdo sploh so, zakaj so pogosto aktivisti, kaj pomenijo beli, sivi in črni klobuki.

Pišemo o preprodaji varnostnih lukenj v programski in strojni opremi, pa tudi o tem, kako je internet z razvojem družabnih omrežij preplavljen s skladišči osebnih podatkov. Ti so izredno mikavna tarča za napad, kjer vpisne podatke uporabniki pogosto izdajo kar sami.

Sledi serija člankov o odklepanju - od odklepanja pametnih telefonov v obliki pridobitve korenskega (administratorskega) dostopa pa do uporabe VPNjev za dostop do regijsko zaklenjenih vsebin. Pišemo tudi o odklepanju vse preveč pametnih avtomobilov, pri katerih imajo proizvajalci pogosto preveč površen odnos do računalniške varnosti.

Proti koncu pa še o o tem, kako se obvarovati pred nevarnostmi doma in na kaj morajo biti pozorna podjetja.

Priporočamo tudi zanimiv intervju z Gorazdom Božičem, direktorjem slovenskega centra za posredovanje pri omrežnih incidentih SI-CERT.

 

Naslednja reda številka izide konec junija, zaradi praznika tokrat v sredo, 26.6.

Vsebino, s kazalom, si lahko ogledate tukaj.

Digitalni Monitor Svet lahko kupite tukaj, za papirni nakup in naročnino pa se oglasite tukaj.