Revija Zakladnica zdravja

Zakladnica zdravja
2020/05-06

Cena: 3,90 EUR

Dodaj v košarico

ZAKLADNICA ZDRAVJA

 

Ko je zdravje na dosegu roke

Starodavna zdravilna praksa

 

Postenje je dobro za telo in dušo

 

Abstinenca od hrane ima očiščevalne in regenerativne učinke, aktivira naše naravne energije in omogoča, da se razvijamo

 

Danes pogosto govorimo o postu, njegovi veliki zdravilni vrednosti tako za telo kot za duševnost. Predlagajo ga kot terapijo, o katere učinkovitosti pričajo mnoge znanstvene raziskave. Njegovo sposobnost, da pomlajuje celice, da preprečuje in odpravlja različne bolezni so demonstrirale različne raziskave, prav tako kot tudi njegovo učinkovitost pri spodbujanju dolgega življenja. Vendar pa pogosto pozabljamo, da ima post tudi druge funkcije, in da je predvsem orodje za aktiviranje globokih sprememb, ne le na telesni ravni. V starodavnih časih so to dobro vedeli, saj je bil zanje post orodje duševnega in religioznega povzdignjenja.

To vidimo tudi v naravi, saj se mnoge živali odrečejo hrani, kadar morajo doseči temeljite spremembe ali pridobiti nove sposobnosti, kot na primer gosenica, ko postane metulj.

Zato torej velja podrobno spoznati tudi transformativno vrednost te starodavne prakse, ki se začne v našem telesu, da bi prišla daleč onkraj tega. Kajti post je predvsem vrnitek i izvirom, k najglobljenu delu nas samih. To, da se odrečemo hrani, nam omogoči, da znotraj nas samih odkrijemo sposobnosti in energije, ki smo jih pozabili. V tem priročniku bomo zato predstavili vrednost posta v zgodovini in v naravi, ter ob tem spomnili na mnoge pozitivne učinke, ki jih ima na naš organizem. Post nam omogoča, da se očistimo naslag, da obnovimo organizem, okrepimo obrambne mehanizme, in zato preprečimo mnoge bolezni. Pojasnili bomo tudi, katere so različne oblike postenja, od nekaj ur do več dni, in kako se pravilno postiti, da bi dosegli čim več koristi za telo in za možgane.