Revija Monitor

MONITOR 07-08/2021

Cena: 5,20 EUR

Dodaj v košarico

IZŠEL JE POLETNI MONITOR - V NJEM TUDI PRVI POGLED NA WINDOWS 11

V novem Monitorju smo si premierno ogledali, kaj bo novega v prihajajočem operacijskem sistemu Windows 11, ki ga Microsoft napoveduje za jesen.

V aktualni številki smo pripravili tudi preizkus vrhunskih grafičnih kartic - področje je zelo zanimivo, letos pa je prišlo do res nenavadnih premikov tudi na področju cen. Cene kartic so zaradi več razlogov dobesedno poletele v nebo, tudi dobavljivost je v tem trenutku zelo slaba. V članku si lahko preberete tako o zmogljivosti in medsebojni primerjavi zadnje generacije kartic (AMDjevih in Nvidiinih), pa tudi o tehnološkem napredku in o stanju na trgu.

Med posameznimi preizkusi iz te številke naj omenimo dva nova električna avtomobila – Citroen eC4, sorodnik pred kratkim preizkušenega Peugeot e2008 ter Renault Zoe v prenovljeni podobi, z novim motorskim in akumulatorskim sklopom. V bolj računalniških vodah najdemo manjši preizkus usmerjevalnikov, ki podpirajo nov standard Wi-Fi 6. Teh usmerjevalnikov je na prodajnih policah že kar nekaj, standard pa prinaša tudi koristne novosti – vse o tem seveda v članku.

Pišemo tudi o vplivu tehnologije na duševno zdravje mladostnikov. Pred kratkim so namreč na Inštitutu The Oxford Internet Insitute objavili izsledke študije podatkov treh obsežnih raziskav s tega področja, v članku si lahko preberete izsledke raziskav, ki potekajo že vrsto let – ameriška od leta 1991, britanska pa od 2009.

Pišemo tudi o področju dostavnih služb, zmagovalk koronske krize.

Zanimiv je tudi članek o tem, kako hitro se lahko najdemo v nemilosti Facebookovih algoritmov, ki nas zelo hitro izbrišejo s tega družbenega omrežja. V njem si lahko preberete, kako se je to zgodilo administratorki Facebook strani za Podiplomsko šolo ZRC SAZU in drugim sodelujočim.

V poslovni prilogi Monitor Pro tokrat pišemo o poslovnem obveščanju in poslovni analitiki.

 

Naslednja številka Monitorja izide že skoraj jeseni, v torek, 31. avgusta, še vedno pa je v prodaji tudi posebna številka ob 30. obletnici Monitorja.

Naročite se na Monitor!

Vabimo vas, da se naročite na klasično ali digitalno različico Monitorja, ali pa aktualno "papirno" različico kupite v naši spletni trgovini.

Postopek je enostaven – zahteva le nekaj klikov, kreditno kartico ali Paypal. Ali pa elektronsko sporočilo na narocnine@mladina.si.

Hvala.

 

Naroči se na redna tedenska ali mesečna obvestila o novih prispevkih na naši spletni strani!