MLADINA Trgovina

DVD

BERLINSKI SINDROM

REŽISER: Cate Shortland
IGRALCI: Teresa Palmer , Max Riemelt

Cena: 5,80 EUR
Cena za naročnike *: 4,64 EUR (Popust: 20%)

Dodaj v košarico

Avstralska popotnica in fotografinja med postankom v Berlinu spozna enigmatičnega učitelja angleščine in med parom nemudoma preskoči iskra usodne privlačnosti. Ko pa se Clare po noči, ki jo preživita skupaj, prebudi sama v Andijevem stanovanju, hitro ugotovi, da je ujeta. Vrata so zaklenjena, okna zadelana, stanovanjska stavba pa zapuščena.

 

Napeta in spolno naelektrena psihološka srhljivka avstralske režiserke Cate Shortland (Popolni preobratLore) je svež in svojevrsten prispevek k žanrski zakladnici filmov o ugrabitvi.

 

»Filmi Cate Shortland posedujejo nekakšno grozečo lepoto. Njihov videz je preveč brezmadežen, preveč delikaten, da se pod površjem ne bi skrivali bolj umazani, bolj gnusni impulzi in ideje. V osupljivo elegantnem tretjem celovečercu je ta umazana subverzija privlačnih videzov vtkana v samo filmsko zgodbo, v kateri se vihrava in omamna počitniška romanca čez noč sprevrže v nasilno ugrabitev. Scenarij samske turistke, ki se odvije pred nami, premore toliko ledene groze kot katerakoli bolj gnusna verzija tovrstnih dogodkov à la Žaga

– Guy Lodge, Variety