STA

 |  Politika

Kateri župan je prejel najboljšo oceno?

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler tudi letos ostaja najbolje ocenjen izmed županov vseh 12 slovenskih mestnih občin

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler tudi po letošnji raziskavi agencije Ninamedia ostaja najbolje ocenjen izmed županov vseh 12 slovenskih mestnih občin. Občani so mu namenili oceno 4,03, kar je najvišja ocena doslej. Klugler je bil najbolje ocenjeni župan tudi v raziskavah Ninamedie v letih 2022 in 2021.

V letošnji raziskavi, ki jo je Ninamedia izvedla med 4. in 26. marcem, se je na drugo mesto uvrstil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, prejel je oceno 3,63, na tretje mesto pa župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je prejel oceno 3,58.

Janković je bil na drugem mestu tudi v enakih raziskavah Ninamedie v letih 2022 in 2021, medtem ko je bil v raziskavi leta 2020 na prvem mestu glede na prejete ocene občanov.

Ljubljanski župan Zoran Janković je pristal na drugem mestu. Tam je bil tudi v enakih raziskavah Ninamedie v letih 2022 in 2021, medtem ko je bil v raziskavi leta 2020 na prvem mestu glede na prejete ocene občanov.

Slovenjgraški župan Klugler se je v odzivu na letos prejeto oceno, ki so ga prejšnji teden objavili na spletni strani občine, zahvalil vsem občanom, ki so podali to doslej v raziskavah najvišjo oceno županu mestne občine.

Ob tem je poudaril, da brez "odlične ekipe" sodelavcev, podžupanov, mestnih svetnikov, vaških skupnosti, javnih zavodov in vseh, s katerimi skupaj pišejo zgodbo razvoja Slovenj Gradca, te ocene ne bi bilo, zato se je vsem zahvalil. V izjavi se je dotaknil nekaterih dosežkov občine v zadnjih letih in med drugim dodal, da mora župan znati "predvsem dobro slišati in dobro videti", da prepozna potrebe občanov.

V letošnji raziskavi Kluglerju, Jankoviću in Anželju po prejeti oceni sledijo župani mestnih občin Novo mesto Gregor Macedoni, Celje Matija Kovač, Krško Janez Kerin, Ptuj Nuška Gajšek, Koper Aleš Bržan, Nova Gorica Samo Turel, Maribor Saša Arsenovič in Velenje Peter Dermol, na zadnje mesto pa se je uvrstil župan Mestne občine Kranj Matjaž Rakovec, ki je prejel oceno 2,9.

Agencija Ninamedia je marca letos že šestič izvedla spletno raziskavo med vsemi slovenskimi občinami na temo zadovoljstva z delom župana in občinskega sveta, vzorec po vsej državi pa je obsegal 16.852 oseb. Z raziskavo so preverili odnos javnosti do aktualne občinske problematike, preverili dosedanje delo župana, ocenili pomembnost ključnih projektov, zadovoljstvo s storitvami občine in s kvaliteto oskrbe občanov, z delom občinske uprave, prav tako so ugotavljali njihove potrebe ali želje za nadaljnji razvoj kraja.

Cilj raziskave je periodično spremljanje zadovoljstva občanov posameznih občin in ugotavljanje trendov rasti zadovoljstva občanov s posameznimi kazalniki, so še navedli pri agenciji Ninamedia.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.