MLADINA

2. 11. 2013  |  Mlada Evropa

Kaj bi Evropa morala ponuditi mladim

© Arhiv Evropskega parlamenta

Med 9. in 11 majem prihodnje leto se bodo v Evropskem parlamentu v Strasbourgu na Evropskem dogodku za mlade zbrali mladi in tam izmenjali predloge in mnenja, kaj bi EU morala ponuditi mladim. Nastopali bodo v skupinah. Prijave prek spleta že zbirajo. Organizatorja sta Evropski parlament in Evropski forum za mlade.

Sodelovati bo mogoče v treh skupinah aktivnosti. Prva so politične razprave, delavnice in druge podobne aktivnosti. Predloge in mnenja bodo povzeli v zaključnem poročilu, ki ga bodo posredovali evropskim poslancem, ki bodo dobili mandat na prihodnjih volitvah v Evropski parlament, pa tudi drugim, ki v EU sprejemajo odločitve.

Druga skupina aktivnosti bodo glasbene, plesne in druge umetniške predstave. Te bodo izvajali na uličnem festivalu v mestu Strasbourg. Kdor pa ima kakšno posebno pobudo z enega od petih glavnih področij, ki so brezposelnost mladih, prihodnost interneta, prihodnost EU, trajnostni način življenja, evropske vrednote, jo bo lahko predstavil bodisi na stojnici, delavnici ali na kak drug način. Predstaviti bo mogoče omejeno število takšnih pobud. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."