Borut Mekina

 |  Mladina 7  |  Politika

Kadrovski blitzkrieg

Janševa vlada je že v prvi uri svoje vladavine naredila nekaj kadrovskih potez, s katerimi je osmešila vse Pahorjeve napore, njegov bojazljivi in skrajno previdni odnos do Janeza Janše

Janez Janša in Janez Ujčič, njegov novi državni sekretar, katerega podjetje že mesece svojim novinarjem ni izplačalo plač.

Janez Janša in Janez Ujčič, njegov novi državni sekretar, katerega podjetje že mesece svojim novinarjem ni izplačalo plač.
© Marko Pigac

Ko je vlada Boruta Pahorja pred tremi leti zamenjala Anžeta Logarja, tedanjega vodjo vladnega urada za komuniciranje (UKOM), je zaradi t. i. političnega kadrovanja nastal cel halo. Vsi so bili na nogah, od opozicije do medijev. Ker je tedanji generalni sekretar vlade Milan M. Cvikl Logarja zamenjal brez »pisne obrazložitve«, je protestirala SDS, Jože Tanko, vodja poslanske skupine SDS, je Pahorju poslal celo odprto pismo, v katerem mu je očital »komaj ste obuli premierske čevlje, že hodite po svojih lastnih obljubah«, glasila SDS pa so Logarja objavljala na naslovnih straneh kot žrtveno jagnje.

A je bil Logar seveda povsem očitno politično nastavljeni kader. Direktor vladnega urada za komuniciranje pod Janezom Janšo je postal predvsem zato, ker je bil član stranke SDS in bivši podpredsednik podmladka SDS, kar je pozneje stranki na položaju direktorja UKOM tudi obilno vračal. Recimo kadrovsko. Zaposlil je več članov podmladka SDS. To samo po sebi ne bi bilo sporno, a zaposlil je takšne, ki niso imeli posebnih referenc, razen če med reference za delo v uradu za komuniciranje štejemo študij teologije in končano srednjo šolo. Pa tudi po vsebini ali »strokovnosti« svojega dela se Logar ni izkazal.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.