|  Politika

Slabih sto protestnikov proti Jankoviću

Proti Jankoviču na protestnem shodu 30. 11. 2012

Proti Jankoviču na protestnem shodu 30. 11. 2012
© Miha Fras

Pred ljubljansko mestno hišo se je končal protestni shod, imenovan Druga ljubljanska vstaja. Blizu 100 protestnikov je z žvižgi, skandiranjem gesel "Mafija" in "Lopovi" ter transparenti, naperjenimi proti ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću, zahtevalo njegov odstop. Shod je sicer trajal približno eno uro in minil mirno. Shod je spremljalo tudi nekaj deset policistov, ki pa jim tokrat ni bilo treba ukrepati.

Protestniki so pred magistratom razgrnili  transparent, na katerem je pisalo "Lopov, radi te imamo". Največ pa jih je Jankoviću očitalo trgovanje z zemljišči in utajo davkov.

Po različnih slovenskih mestih imajo protestniki tudi povsem konkretne zahteve, povezane z lokalnim okoljem. V petek so se tako protestniki zbrali v Ljubljani, Murski Soboti, Ajdovščini in Bohinjski Bistrici, v soboto so protestirali v Novi Gorici, v nedeljo pa je okoli dvesto ljudi mirno protestiralo tudi v Brežicah. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.