Marjan Horvat  |  foto: Miha Fras

 |  Mladina 51  |  Družba

Politika nam ponuja populistično poenostavljanje, banalnosti, kičasti sentimentalizem in senzacionalizem. Hoče negotovost, strah in paniko, hoče osamitev misli.

Jernej Lorenci: »Trojica JJ je Janezu Janši vzela del njega samega. Genialno so ga razpršili v vesolje, on pa o tem vesolju nima pojma. Razsrediščili so ga.«

režiser

Jernej Lorenci (1973), gledališki režiser in profesor za področje gledališke in radijske režije na AGRFT, je režiral že v srednješolskih letih v tedanjem Mrtvem gledališču Maribor. Po končani gimnaziji je v Ljubljani študiral na AGRFT, njegova mentorja sta bila Mile Korun in Matjaž Zupančič. Diplomiral je z režijo Antigone leta 1999, nato pa si je nabiral režiserske izkušnje v domala vseh slovenskih poklicnih gledališčih, pa tudi na Reki, v Zagrebu, v Trstu in Sarajevu. Prejel je, med drugimi, Borštnikovo nagrado za režijo Ajshilove Oresteje in veliko nagrado Festivala Zlati lev v Umagu za predstavo Razmadežna. V svojih predstavah, ki so vedno pomensko večplastne, raziskuje človeške nagone ter impulze in vedno znova tematizira samoumevnosti življenja.

Kako je biti danes umetnik? Mislim na zaostrene gospodarske in socialne razmere in tudi na percepcijo ljudi, da sedanji politični razred ni sposoben ponuditi rešitve za izhod iz krize.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.