|  Politika

Poslanka Truda Pepelnik odstopila zaradi stare napake

Truda Pepelnik

Truda Pepelnik
© www.dz-rs.si

Predsednik državnega zbora in Državljanske liste Gregor Virant je danes prejel odstopno izjavo poslanke DL Trude Pepelnik, ki se je odločila, da se s 1. januarjem 2013 umakne iz politike, je v sporočilu za javnost sporočil Virant.

Kot razlog za svojo odločitev je Pepelnikova navedla sodbo Okrajnega sodišča na Ptuju, ki je presodilo, da je v času službovanja na občini Ruše naredila napako pri vodenju upravnega postopka. "Ker v Državljanski listi etika predstavlja temelj vseh vrednot, odločanja in odgovornosti, se je Pepelnikova odločila, da pod bremenom izrečene sodbe svojega dela v državnem zboru ne želi nadaljevati," je sporočil Virant.

V DL obžalujejo, da bodo izgubili "sodelavko, ki je svoje delo v DZ vedno opravljala vzorno, natančno in z veliko mero predanosti". Obenem pa njeno odločitev za odstop pozdravljajo, saj da je skladna z visokimi etičnimi standardi Državljanske liste. "Upamo, da bo postala zgled vsem slovenskim politikom, ki kljub pravnomočnim obsodbam vztrajajo na svojih položajih in zapravljajo zaupanje ljudi v najpomembnejše institucije v državi," so zapisali v stranki.

V letu 2013 bodo tako v poslanskih klopeh najmanj tri spremembe. Borut Pahor (SD) namreč v nedeljo prevzema posle predsednika republike, Branko Marinič (SDS) pa bo z 31. januarjem odšel, ker ga je sodišče spoznalo za krivega napeljevanja h kaznivemu dejanju ponarejanja listin. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.