|  Politika

SDS: Ne obračamo plašča po vetru

Janez Janša med svojimi privrženci

Janez Janša med svojimi privrženci
© Borut Peterlin

Poslanci janševe SDS so napovedali, da bo njihov predsednik in premier konec tedna sklical novinarsko konferenco in pojasnil svoje videnje političnega položaja po objavi poročila Komisije za prepričevanje korupcije. Vendar pa se to očitno ne bo zgodilo, saj so na spletni strani SDS zapisali, da na "potezi ni SDS, ampak so na potezi tisti, ki v kritičnem času za Slovenijo najavljajo rušenje koalicije in vlade".

V zapisu z naslovom SDS ne obrača plašča po vetru zagotavljajo, da se je stranka in njen predsednik v preteklih dneh sproti odzivala na dogajanja. "Nismo pa se odzivali na ponavljanje stališč, ker za to ni nobene potrebe. Predsednik SDS Janez Janša, vodja poslanske skupine Jože Tanko, podpredsednik Zvonko Černač in predsednik Sveta SDS France Cukjati so po zadnji seji Sveta predstavili jasna in konkretna stališča stranke do aktualnega dogajanja," so prepričani. Poudarjajo, da SDS svojih stališč ne spreminja čez noč in ne obrača plašča po vetru.

"To kar se dogaja danes in se bo dogajalo v prihodnjih tednih, je Svet SDS predvidel že med razpravo na svoji zadnji seji. Scenarij z glavnim izvajalcem na površini Gregorjem Virantom se je pripravljal od sredine decembra in je popolnoma predvidljiv. Naj predsednik DZ pove, zakaj je predsedniku KPK g. Klemenčiču protizakonito toleriral štirimesečno zamudo pri oddaji letnega poročila in zakaj poslancev ni seznanil z zahtevami tožilstva na to temo," znova očrnijo predsednika državnega zbora.

Na Gregorja Viranta prelagajo tudi težo odločitve: "Na potezi ni SDS, ampak so na potezi tisti, ki v kritičnem času za Slovenijo najavljajo rušenje koalicije in vlade. Njih sprašujte, ali bodo s svojim destruktivnim in za državo škodljivim početjem nadaljevali ali pa se bodo vendarle zatekli k razumu."

V kabinetu predsednika vlade pa so za STA pojasnili,  da se bo janez Janša na aktualna dnevnopolitična dogajanja predvidoma odzval v začetku prihodnjega tedna ob vložitvi pritožbe zoper Komisijo za preprečevanje korupcije (KPK) na upravno sodišče.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.