Boštjan Napotnik

 |  Mladina 8  |  Konzum

Tudi konje kuhajo, mar ne?

Krušič, Ljubljana

low end - Mesni sir

low end - Mesni sir

Kuhinja Krušič
Bezenškova 11, Ljubljana
Tel.: 01 544 61 41
www.mesarstvo-krusic.si
Pri Krušičevih ste lahko na konju od ponedeljka do srede od 8. do 16. ure, ob četrtkih in petkih pa kuhinja dela do 21. ure. Ob sobotah in nedeljah je zaprto.

Fino:
zrezki, stejki in bifteki
domača gorčica
želodci po tržaško

Ne tako fino:
priloge k mesnemu siru
suha klobasa feferonka

Računski razpon je kar velik, z bifteki si hitro čez 20 evrov, je pa res, da lahko že za nekaj malega več kot desetaka dodobra potešiš svoj konjski glad.

V začetku letošnjega leta se je ameriški smučar Ted Ligety s paralelne tekme v Münchnu peljal na slalomsko dirko na zagrebškem Sljemenu. Ljubljane ni le obvozil, ampak se je odločil zaviti na Celovško cesto in pri hali Tivoli ugrizniti v velik polpet Krušičevega hot horsa. Fotodokaz je priobčil na Twitterju in provokativno dopisal: »Bi jedli konjski hamburger, če bi bili v Sloveniji?« Zgražanju nekaterih Tedovih sledilcev so čez mesec in pol sledili trije naslovi svetovnega prvaka, vmes pa se je nedeklarirana mleta konjetina – tokrat na obče zgražanje – začela pojavljati še v angleških hamburgerjih in z mesom romunskega izvora v Franciji pripravljenih lazanjah švedske blagovne znamke. Cela afera, predvsem za Anglosase, ki konje jedo približno s takim veseljem kot mi pse.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: