Grega Repovž

, 13:00  |  Politika

Kdo zavaja javnost?

Janša in Šircelj pospravljata prtljago na letališču v Trapaniju, prejšnji torek.

Janša in Šircelj pospravljata prtljago na letališču v Trapaniju, prejšnji torek.
© Grega Repovž

Že od prejšnjega ponedeljka mediji z veliko vnemo poročajo o sestankih parlamentarnih strank glede fiskalnega pravila; SDS je namreč zahtevala izredno sejo državnega zbora, ki bo ta torek, a stranke se nikakor ne morejo uskladiti. Politična napetost je velika, oba dosedanja sestanka – v torek in nedeljo - naj bi propadla, ker se ju Janša iz vsebinskih razlogov ni želel udeležiti (tako poročajo mediji).

Medtem ko se mediji v Sloveniji sprašujejo, ali se bo Janša udeležil zdaj enega zdaj drugega sestanka in zbrano spremljajo njegove tvite, je slednji ves čas tega dogajanja na dopustu na Siciliji. Skupaj s strankarskim kolegom Andrejem Šircljem in družinama je tja odpotoval že prejšnji torek popoldan s tržaškega letališča v Trapani na Siciliji, od tam pa v San Vito lo Capo, mestece, kamor hodijo plezalci.

Seveda s tem, da sta družini Janša in Šircelj na dopustu, ni nič narobe. Leteli so z Ryanairom, najeli so običajne apartmaje. Vprašanje je le, zakaj mediji mislijo, da se bo Janša sestankov udeležil. Saj jih kdo ne zavaja?

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.