Borut Mekina

 |  Mladina 24  |  Politika

Janševa skrivnostna pot na Finsko

V času pogajanj o podkupnini je Janša odpotoval na delovni obisk na Finsko. A dokumentacija o pripravah na ta obisk v kabinetu ne obstaja.

Ključna v aferi Patria je bila druga polovica leta 2006, ko so se zgostila pogajanja o podkupnini in okrepili pritiski na Patrio po predčasnem izplačilu podkupnine. Že julija 2006 denimo Zagožen od Patrie večkrat zahteva 30-odstotno predplačilo provizije in pisno dokazilo. 26. julija se v Mariboru sreča z Riedlom in Wolfom, o čemer Riedel poroča na Finsko: »Zdi se, da je zadeva v zvezi s 30 % vnaprej plačane provizije zelo pomembna za organizacijo, ki stoji za dr. Zagožnom.« Nato se 17. avgusta začno končna pogajanja o višini provizije, 18. avgusta Patria tudi spremeni svetovalne pogodbe in 24. avgusta je v Zagožnovem rokovniku zabeležen sestanek z Janšo. Tedaj se Zagožen, sodeč po rokovniku, ponovno sreča z Wolfom, Riedel pa o sestanku spet poroča na Finsko: »Politični vodje hočejo videti podpisano pogodbo do 10. 11. Poleg tega je dr. Z (v imenu njegovega šefa) vprašal WW za točno vsoto od katere bodo obračunani procenti.« Ves ta čas se Patria tudi želi srečati s predsednikom vlade in dobiti potrdilo, ali so informacije, ki jih prejemajo, verodostojne.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.