Max Modic

, 11:15  |  Politika

DJ Umek potencialni terorist?

Ameriška ambasada v Ljubljani svari pred koncertom svetovno znanega didžeja

Američani, pozor: potencialni terorist DJ Umek na delu!

Američani, pozor: potencialni terorist DJ Umek na delu!
© Arhiv Mladine

Ameriška ambasada, ki poleg ostalih dejavnosti skrbi tudi za varnost ameriških državljanov v Sloveniji, je slednje skrajno resno opozorila, da se bo 31. avgusta v Tivoliju zgodil koncert DJ Umeka, na katerem se pričakuje tudi do 20.000 obiskovalcev, to pa glede na ton, ki veje iz sporočila, očitno pomeni resno varnostno grožnjo. Še zlasti za prebivalce ZDA. Kajti pričakuje se povečano uživanje alkohola, da o povečanem prometu pešcev niti ne govorimo.

»Ameriška ambasada v Ljubljani obvešča državljane ZDA, da se bo v soboto, 31. avgusta, v parku Tivoli odvijal koncert DJ Umeka,« piše v obvestilu, ki so ga včeraj po elektronski pošti dobili ameriški državljani v Sloveniji. »Prizorišče se bo za obiskovalce odprlo ob 16. uri, dogodek pa naj bi se zaključil okoli polnoči. Pričakujemo, da se bo na tem območju med 14. in drugo uro ponoči znatno povečal promet pešcev,« sporočajo zaskrbljeni uradniki Ameriške ambasade, ki se, ti šment, nahaja prav na obrobju parka Tivoli, in dodajajo: »Pričakovan obisk dogodka naj bi se gibal celo okoli številke 20.000. Obstaja velika verjetnost prekomernega uživanja alkohola, kar lahko privede do neredov v času po koncertu.«

Skratka, Ameriška ambasada državljanom ZDA, ki se bodo v času koncertiranja DJ Umeka nahajali v Sloveniji, polaga na dušo, naj bodo previdni, naj izvajajo ustrezne varnostne ukrepe in naj bodo pozorni na okolico. »Tudi navidez miroljubno srečanje lahko preraste v provokacije in nasilje. Svetujemo previdnost, če se znajdete v bližini kakršnih koli večjih srečanj, protestov ali demonstracij,« še piše v varnostnem obvestilu ameriškim državljanom, ki lahko v nadaljevanju preberejo še, kako in kam naj se obrnejo v primeru neposredne nevarnosti – kakršno denimo v polcivilizirani džungli po imenu Slovenija predstavljajo koncerti popularne glasbe.

Zaskrbljeno pismo državljanom ZDA v Sloveniji.

Zaskrbljeno pismo državljanom ZDA v Sloveniji.
© Arhiv Mladine

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.