|  Politika

IDS – nova stranka za boljše čase

Napoved ustanovitve stranke Iniciativa za demokratični socializem

Iniciativa za demokratični socializem (IDS), nova stranka na slovenskem političnem prizorišču, bo od 8. marca letos  ponujala bolj človeško družbo. Smo pripravljeni?

Iniciativa za demokratični socializem (IDS), nova stranka na slovenskem političnem prizorišču, bo od 8. marca letos ponujala bolj človeško družbo. Smo pripravljeni?
© Borut Krajnc

V soboto, 8. marca 2014, na mednarodni dan žena in leto dni po vstajniškem gibanju, ki je predramilo trge in ulice slovenskih mest, bo slovenski politični prostor razgibala nova stranka: Iniciativa za demokratični socializem (IDS), ki bo na omenjeni dan ustanovljena v ljubljanskih Španskih borcih. »Stranka se rojeva iz prizadevanj, v sklopu katerih smo izgradili programske temelje, krepili povezave s progresivnimi družbenimi gibanji in strankami v Evropi ter sodelovali na vstajah. Sedaj pa se skupaj s številnimi podporniki podajamo tudi na polje parlamentarnega boja,« so predstavniki IDS zapisali v današnjem sporočilu za javnost.

»Povezujejo nas ideje, ki so zadnjih petindvajset let odločno umanjkale v slovenskem političnem prostoru, vsekakor pa v slovenskem parlamentu,« poudarjajo v IDS in dodajajo, da se nova stranka postavlja ob bok strankam, zbranim v Stranki evropske levice, ki jo med drugimi tvorijo nemška Die Linke, francoska Parti de gauche in grška Siriza. »Delovanje in vsebinska začrtanost IDS se s preoblikovanjem v stranko ne spreminja. Še naprej ostajamo zavezani uresničevanju interesov vseh delovnih ljudi, pa tudi otrok, študentov, brezposelnih, invalidov in upokojencev. Ne bomo se zadovoljili s kozmetični popravki obstoječega sistema, naš cilj je izgradnja novega sistema, v katerem človeška življenja ne bodo sredstva za povečevanje gospodarske dejavnosti, ampak bo gospodarska dejavnost sredstvo za povečevanje kakovosti življenja vseh prebivalk in prebivalcev našega planeta,« obljublja vodstvo IDS v današnjem sporočilu za javnost .

»Naš cilj je izgradnja sistema, v katerem bo lahko vsak razvil svoje potenciale in odločal o svoji prihodnosti. Ta sistem je demokratični socializem. Napočil je čas, da se iztrošeni liberalizem in konservativitizem pridružita politično-ekonomski zgodovini. Čas je, da si utišani glas levice povrne svojo moč. Z njim bomo glasno in odločno zahtevali boljšo prihodnost - demokratični socializem,« sporočilo za javnost zaključijo v IDS. (MM)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.