Vanja Pirc  |  foto: Uroš Abram

 |  Družba  |  Intervju

Ta knjižna serija in nadaljevanka, posneta po njej, sta tako priljubljeni postali ravno zato, ker pomenita popoln odmik od klasičnih, klišejskih izdelkov fantazijskega žanra.

Boštjan Gorenc - Pižama

Stand up komik in prevajalec o huronski knjižni uspešnici Georgea R. R. Martina, ki jo ta sproti piše, sam pa prevaja, o tem, kako bi se Pesem ledu in ognja lahko nadaljevala in ali bo v njej nastopil tudi Predjamski grad, o nadaljevanki Igra prestolov, pa o branju, prevodih, ustvarjanju za otroke, selfijih, stand up nastopih, slovenstvu, naši večni krivdi in obsedenosti s pospravljanjem ter o svojih televizijskih ambicijah brez objemanja in petja

Boštjan Gorenc - Pižama je multitalent, ki ustvarja z besedami. Najprej je bil improgledališčnik in raper, zadnje desetletje pa na odru praviloma stoji kot eden naših najvidnejših stand up komikov in na tem področju letos obeležuje desetletnico, ki jo je proslavil s celovečerno predstavo 50 odtenkov njive. V njej secira naše navade in globoko zakoreninjena prepričanja, ki so pogosto precej bolj absurdni, kot smo si pripravljeni priznati.

Je tudi priznani prevajalec, ki se je usmeril zlasti v fantazijsko in otroško literaturo. Med drugim je v slovenščino pretopil priljubljene zgodbe za najmlajše o Gospodu Gnilcu in Kapitanu Gatniku, najbolj pa ga poznamo po prevodu še vedno nastajajoče knjižne sage Pesem ledu in ognja, velike svetovne uspešnice ameriškega pisatelja Georgea R. R. Martina o boju za prevlado v Sedmerih kraljestvih Zahodnjega. Doslej je prevedel štiri od petih že napisanih nadaljevanj, od katerih vsako obsega okoli tisoč strani, le drugo knjigo je zaradi prezasedenosti prepustil Branku Gradišniku. Zdaj čaka na šesto nadaljevanje, pa sedmo, morda celo osmo …

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.