Jure Trampuš

 |  Mladina 43  |  Politika

Privid desnice

Ujetniki lastne sence

Preddverje velike dvorane državnega zbora  15. oktobra. Na ta dan so se poslanci seznanili z ugotovitvijo, da je Janezu Janši prenehal mandat poslanca.

Preddverje velike dvorane državnega zbora 15. oktobra. Na ta dan so se poslanci seznanili z ugotovitvijo, da je Janezu Janši prenehal mandat poslanca.
© Borut Krajnc

Miro Petek je bil nekoč novinar Večera, nato so ga pretepli, izvajalci in naročniki napada niso bili nikoli obsojeni. Petek je postal poslanec SDS, zadnja Janševa vlada pa ga je februarja 2013, le nekaj dni pred izgubo oblasti, imenovala na delovno mesto direktorja direktorata za medije. Ko je prišel novi minister Uroš Grilc, je bil Petek odstavljen, za dvomesečno delo je dobil nekaj manj kot 18.000 evrov bruto odpravnine. Danes Petek piše komentarje, izdaja knjige, ima samostojno podjetje za strateško komuniciranje. Še vedno je član stranke SDS. Na dan, ko je Janši poslanska večina odvzela mandat, je tvitnil: »Danes so se jim uresničile sanje. Pot je prosta. Od jutri dalje lahko spet začnejo polniti fojbe in hude jame.«

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.