|  Politika

Supervizor začasno brez podatkov o plačilih podjemnih in avtorskih pogodb

Informacijska pooblaščenka je dobila prijavo, ki je opozarjala na nepravilnosti v zvezi z objavo podatkov v aplikaciji Supervizor o plačilnih transakcijah iz naslova avtorskih in podjemnih pogodb. Pooblaščenka je Upravi Republike Slovenije za javna plačila, ki deluje v okviru Ministrstva za finance, poslala zahtevo za pojasnila. Uprava Republike Slovenije za javna plačila pa je na Protikorupcijsko komisijo naslovila dopis, v katerem začasno prekinja izvajanje sporazuma o izmenjavi podatkov o  plačilnih transakcijah. Od 3. 4. dalje KPK torej ne bo več dobivala podatkov o plačilih avtorskih in podjemnih pogodb. Podatke bodo v Supervizor zopet poslali, če bo Informacijska pooblaščenka ugotovila, da izmenjava podatkov po sporazumu ni v nasprotju z veljavnimi predpisi. Če se to ugotovi, bodo na KPK poslali vse podatke od 3. 4. naprej. Prekinitev ne bo vplivala na podatke, ki so že v Supervizorju.

Posodobitev: Ob 17:30 je UJP obvestil, da so si glede svoje odločitve premislili in bodo z nadaljnimi ukrepi počakali na odločitev informacijske pooblaščenke, zaradi česar je Supervizor ponovno omogočen.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.