Nadzorniki SDH potrdili osnovno ponudbo Cinvena za Telekom

© Uroš Abram

Nadzorni svet SDH je podal soglasje k osnovni zavezujoči ponudbi britanskega zasebnega naložbenega sklada Cinven za Telekom Slovenije. Gre za ponudbo z 20. maja ob pogoju upoštevanja sklepov nedavne seje vlade kot skupščine SDH. SDH je od Cinvena v torek prejel še spremembe končne ponudbe, a jih nadzorniki niso obravnavali, saj ti za upravo holdinga niso bili sprejemljivi.

Cinven je sporočil, da je ponudbo zaradi zamud v postopkih regulatorne odobritve Telekomovega prevzema Debitela in transakcije s hčerinsko družbo v Makedoniji dopolnil, a ta za SDH ni bila sprejemljiva.

Uprava mora zdaj s Cinvenom uskladiti končno besedilo kupoprodajne pogodbe, nato pa bo o prodaji dokončno znova odločal nadzorni svet. S tem je bil tako storjen velik korak k prodaji Telekoma, ni pa družba še prodana.

Premier Miro Cerar je SDH pozval, naj odgovorno izpelje še zadnje dejanje in sprejme odločitev za prodajo. Ali je to zares odgovorna odločitev? Sodeč po analizi, ki smo jo pridobili na Mladini, naj bi bila srednja vrednost Telekomove delnice 190,9 evra, ocenjena vrednost Telekoma pa 1,671 milijarde evrov. Ali z drugimi besedami, skoraj dvakrat več, za kolikor ga namerava prodati vlada, oziroma SDH.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.