Dokler hudič ne izve, da smo mrtvi

Kaj počne Blejsko jezero na supertankerju, ki pluje proti Kitajski – in druge slike z razstave slovenske norosti

Margaret Thatcher, železna lady, nekdanja britanska premierka, ki je zagovarjala, da je edina prav pot neoliberalizem. Druge alternative naj ne bi bilo.

Margaret Thatcher, železna lady, nekdanja britanska premierka, ki je zagovarjala, da je edina prav pot neoliberalizem. Druge alternative naj ne bi bilo.
© Profimedia

Ko Evropske unije ne bo več, bo Slovenija še vedno v Evropski uniji. Slovenija je namreč edina članica Evropske unije, ki je res po meri Evropske unije. Zvesto, dobesedno in s partijsko vnemo – brez heretičnih odstopanj potemtakem – izpolnjuje vse napotke, navodila, priporočila in povelja. Po eni strani izgleda tako, kot da k Evropski uniji še vedno pristopa in kot da zapira še zadnja poglavja, pri čemer pade na vsako finto, ki pride mimo, po drugi strani pa stalno čaka na bruseljske pohvale, pri čemer pozablja: če te Bruselj hvali, potem gotovo delaš kaj zelo narobe.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Dr. France Križanič, Ljubljana

    Dokler hudič ne izve, da smo mrtvi

    V 26. številki Mladine je Marcel Štefančič, jr. duhovito analiziral odnose v Evropski uniji in na 36. strani, v odstavku s podnaslovom »Strašne posledice političnih odločitev«, napisal naslednjo trditev: Več

  • dr. Srečo Dragoš, Ljubljana

    Dokler hudič ne izve, da smo mrtvi

    V zadnji št. Mladine je v pismih bralcev dr. France Križanič zapisal: »Katerikoli del javnega sektorja pogledamo, povsod so razmere tako kritične, da je funkcioniranje ogroženo.« Ker je trditev pavšalna, zavaja (čeprav ni napačna). S takšnimi trditvami se zamegljuje dejstvo, da so med deli javnega sektorja daleč najbolj kritične razmere v sektorju socialnega varstva. Več