Grega Repovž

 |  Mladina 45  |  Politika

Misijonarji miru

Kako je slovenska cerkev zamudila veliko priložnost

Rigonce: Tudi Kristus je bil begunec, je rekel papež Frančišek za božič leta 2014. In če bi bil ekonomski migrant? Bil bil slab človek za slovenske škofe?

Rigonce: Tudi Kristus je bil begunec, je rekel papež Frančišek za božič leta 2014. In če bi bil ekonomski migrant? Bil bil slab človek za slovenske škofe?
© Borut Krajnc

Sedež Slovenske katoliške skupnosti v Berlinu je v Domu svete Elizabete na Kolonnenstrasse 38. V pritličju Doma svete Elizabete so prostori nemške župnije, v prvem nadstropju pa slovenske katoliške misije, ki jo vodi pater Izidor Pečovnik. Ob zaostritvi begunske krize sta se oba duhovnika nemudoma odločila, da vsa preostala tri nadstropja Doma svete Elizabete ponudita beguncem. In tako je zdaj že dolgo. »Beguncem vsi pomagamo, tako nemška kot slovenska skupnost, tako naši kot nemški verniki. Slovenske in nemške družine prinašajo pomoč, so v stiku z begunci. Saj je dejansko zelo preprosto: gre za ljudi, za naše bližnje, ki so se znašli v veliki stiski in so veliko pretrpeli,« pravi pater Izidor Pečovnik.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Gregor Volk, Ljubljana

    Misijonarji miru

    Ob branju prispevka g. Repovža v današnji številki Mladine Misijonarji miru sem opazil nekaj posplošitev glede katoliške Cerkve v Sloveniji. Želel bi si, da se moje opozorilo objavi na običajnem mestu v naslednji številki, saj sem prepričan, da nisem edini zvest bralec Mladine, ki se šteje med pripadnike obravnavane institucije. Več

  • — Borut Lipovec, Medvode

    Misijonarji miru

    V Mladini je avtor članka Gregor Repovž navedel trditev, ki ne drži. Navedba, da slovenska cerkev ne obstaja, ni točna. Čezvesoljska zombi cerkev blaženega zvonjenja je edina avtohtona cerkev na Slovenskem. Vse ostale vere bi morale v Sloveniji imeti enak status kot ga imajo Hofer, Lidl, Spar ali Leclerc. Oseba, ki v medijih predstavlja RKC, večkrat v javnosti resnično uporablja izraz slovenska rimskokatoliška... Več