IZAK KOŠIR

 |  Kultura

O "izgubljenem domu" tudi skozi oči fotografa 

Borut Krajnc pred enim od svojih praznih svetlečih plakatov.

Borut Krajnc pred enim od svojih praznih svetlečih plakatov.
© Borut Peterlin

V Galeriji Photon bo v petek, 4. decembra, v okviru nove serije pogovornih dogodkov z nazivom Lost Home - Izgubljeni dom, gostovala Mladinin fotograf Borut Krajnc in antropologinja ter humanitarna aktivistka Simona Mencinger. Krajnc bo ob projekciji fotografij, ki jih je posnel na lokacijah, kjer so Slovenijo prečkali begunci in migranti, podal svoje vtise dogajanja ter odziva slovenske države in različnih organizacij na t.i. "begunsko krizo". Svoje pričevanje in izkušnje prostovoljskega dela z begunci bo delila tudi Simona Mencinger, sicer tudi ustanoviteljico organizacije Menschenskind Care United s sedežem na Dunaju, kjer si prizadevajo za celovito podporo za otroke v času šolanja, da bi jim tako zagotovili svetlejšo prihodnost.

Zaključek večera bo namenjen zbiranju prispevkov za otroke v Lalibeli, za kar boste lahko kupili unikatne izdelke iz Etiopije ter originalne fotografije Boruta Krajnca po dostopnih cenah (za eno boste odšteli 50 evrov). Krajnc te dni razstavlja tudi v Műnchnu, kjer so na ogled njegovi portreti slovenskega predsednika Boruta Pahorja, ko je opravljal najrazličnejše poklice. Serija fotografij je nato prerasla tudi v koledar. O tem je v Mladini pisala Vanja Pirc

O Kranjčevem preteklem opusu pa si lahko preberete v prispevku Lovec na praznine, ki ga najdete na tej povezavi

Več o prihajajočih dogodkih v Galeriji Photon si lahko preberete tu.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.