AT

 |  Politika

Cerar ni sprejel odstopa ministra Mramorja

© Borut Krajnc

Potem ko je minister za finance dr. Dušan Mramor predsedniku vlade ponudil tvoj odstop, je Miro Cerar na tiskovni konferenci sporočil, da odstopa ni sprejel. Po oceni Cerarja Mramor svoje delo opravlja požrtvovalno in uspešno, zato bi po njegovem odstop lahko škodoval interesom Slovenije.

Cerar je na novinarski konferenci poudaril, da je Mramor svojo napako obžaloval, se zanjo javno opravičil in jo bo tudi v celoti popravil, saj je napovedal, da bo dodatek v celoti vrnil. Pri tem je Cerar tudi sam obžaloval, da se vprašanje zakonitosti izplačevanja dodatka na višji ravni ni rešilo že v letu 2008, ko so ga fakultete začele izplačevati. Po njegovem tudi ni nepomembno, da je do razkritja o izplačevanju dodatkov prišlo pod vlado, ki jo vodi SMC.

Med poudarki dobrega Mramorjevega dela je Cerar navedel, da je ministru uspelo doseči osrednji cilj vlade, to je stabilizirati javne finance, prav tako je bil po njegovem Mramorjev vložek ključen, da je država sprejela izvedbeni zakon o fiskalnem pravilu.

O dodatkih za stalno pripravljenost je v aktualni številki Mladine pisal Klemen Košak. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.