IK, STA

 |  Politika

Evropska platforma za zaščito novinarjev Janšev tvit označila z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje

Tvit, ki ga je Janez Janša objavil 21. marca ob 11.43.

Tvit, ki ga je Janez Janša objavil 21. marca ob 11.43.
© Twitter

Platforma za promocijo zaščite novinarstva in varnosti novinarjev, ki deluje v okviru Sveta Evrope, je na svoji spletni strani zapis predsednika SDS Janeza Janše na Twitterju, žaljiv do novinarke TV Slovenija Eugenije Carl in urednice dnevnoinformativnih oddaj na televiziji Mojce Šetinc Pašek, označila z najvišjo stopnjo pritiska na novinarje. S prvo oziroma najvišjo stopnjo pritiska na omenjeni spletni platformi označijo najhujše in najbolj škodljive napade na medijsko svobodo.

Janša je namreč v ponedeljek tvitnil: "Na neki FB strani javne hiše ponujajo poceni usluge odsluženih prostitutk Evgenije C in Mojce PŠ. Eno za 30 evrov, drugo za 35 evrov. #ZvodnikMilan."

To vsebino je tvitnil po tistem, ko je Eugenija Carl v ponedeljek poročala, da so se med člani Facebook strani Legija smrti znašli tudi vidni člani SDS, ki pa so zanikali, da bi se v skupino vključili sami.

Novinarka in urednica TV Slovenija bosta proti predsedniku SDS zaradi njegovega zapisa na Twitterju vložili odškodninsko in zasebno kazensko tožbo zaradi razžalitve in posega v čast in dobro ime.

Zapis sta obsodili obe novinarski organizaciji, prav tako so ga obsodili na RTV Slovenija, pa tudi v nekaterih političnih strankah. Janša s svojimi zapisi o medijski prostituciji na Twitterju še kar nadaljujejo. Te si lahko preberete na tej povezavi. 

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.