Borut Mekina

 |  Mladina 17  |  Svet

Pravi Avstrijec s pištolo

Kaj pomeni zmaga skrajnega desničarja v prvem krogu predsedniških volitev v Avstriji?

Zmagovalec Norbert Hofer (desno) z vodjo avstrijskih svobodnjakov Hans-Christianom Strachejem na dunajskem predvolilnem zborovanju

Zmagovalec Norbert Hofer (desno) z vodjo avstrijskih svobodnjakov Hans-Christianom Strachejem na dunajskem predvolilnem zborovanju
© Facebook, Norbert Hofer

Glock 26 je polavtomatska pištola avstrijske izdelave. Postala je simbol prvega kroga avstrijskih predsedniških volitev, bila je namreč redna spremljevalka Norberta Hoferja, kandidata avstrijske skrajno desne stranke svobodnjakov (FPÖ), ki je v prvem krogu minuli konec tedna nepričakovano pometel s tekmeci. Doslej so si oblast v Avstriji tradicionalno delili rdeči (SPÖ) in črni (ÖVP), tu in tam v povezavi s kakšno majhno stranko. Zdaj je absolutni favorit avstrijskih volivcev postal politik s pištolo. S pištolo avstrijske izdelave, seveda, rdeči in črni protikandidat sta dobila vsak zgolj po 11 odstotkov glasov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.