Jure Trampuš

 |  Mladina 50  |  Politika

Kako daleč smo od samodrštva oblasti?

Najedanje pravne države

Oblast pravno državo vedno bolj razume kot oviro pri uresničevanju političnih načrtov. Predsednik vlade med generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo in pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič.

Oblast pravno državo vedno bolj razume kot oviro pri uresničevanju političnih načrtov. Predsednik vlade med generalnim državnim tožilcem Dragom Šketo in pravosodno ministrico Lilijano Kozlovič.
© Borut Krajnc

Slovenski FBI, Nacionalni preiskovalni urad, vodi Petra Grah Lazar. Na ta položaj je bila imenovana brez resnih izkušenj. Usmerja delo preiskovalcev, kriminalistov, ki se ukvarjajo z najzahtevnejšimi kaznivimi dejanji s področja gospodarske in finančne kriminalitete. Med drugim preiskujejo financiranje medijev, ki so neposredno povezani s stranko SDS.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

Pisma bralcev

  • Franček Drenovec, Ljubljana

    Najedanje pravne države

    V petek, 11. decembra, zvečer sem si šel malo pretegnit noge do Parlamenta, da vidim, kaj se dogaja s protesti. Spet je bilo policistov veliko več kot protestnikov in policijskih avtomobilov več kot protestniških. Spet so navdušeno ustavljali, popisovali in kaznovali te uboge ljudi v njihovih majhnih starih avtomobilih za vse mogoče prekrške in zločine. Več

  • Boštjan Zrnec Orlič, Ljubljana

    Najedanje pravne države

    V osnovi rešujemo spore na dva načina: zgrda in zlepa. Vzgib po prvem začutimo prej, vsajen je globoko v nas, udejanja se v fizičnem svetu in tvori del naravnega reda, ki pravi, da zmaga močnejši. Upremo se mu lahko le s priučenim naporom, vendar so koristi odrekanja uporabi sile brezmejne na področju človekovega duha. Obvarujejo skupnostne vezi, ki so temelj našega preživetja in največja primerjalna prednost naše... Več