Ivan Ilovar

 |  Mladina 24  |  Konzum

Vila, Otočec

Nad Krko

 

 

vila

vila
foto: Pastirica

 

 

 

Proti vili se zavije v sami vasi Otočec, sledite oznakam in težko boste zgrešili. Restavracija dela od osmih zjutraj do desetih zvečer, ob sobotah do enajstih zvečer, dobite pa jo na številki 07 384 42 52.

Specialitete:

goveja juha in prežganka, v sezoni jurčki z jajcem, biftki in svinjski kotleti, kremšnite in drugo iz lastne slaščičarne.

Vina:

od zanimivejših odprt cvičk in repičan ter buteljke belokranjskih vinarjev, Prusa, Šturma in Malnariča. Od domačih napojev se sramežljivo nasmiha edinole na agresivnem sadjevcu osnovani borovničevec.

V vili smo obedovali za skromnih 35 € po osebi.

Obisk Vile Otočec sodi v cikel spoznavanja turističnih objektov domovine, neposredni povod zanj pa je iskati v nje izjemnem položaju, na daleč vidnem vsakemu popotniku. Pa kaj imajo tam gori, v tej kocki, kremšniti vrh griča nad avtocesto in Krko? Manjši hotel s sobanami za prireditve, slaščičarno in restavracijo, katere terasa postreže s tako širokim pregledom nad situacijo v dolini, da na mah pozabiš na neverjetno arhitekturo ustanove. Ilovarjev trio je kljub očaranosti nad razgledom kuj ugotovil, da se v restavraciji sitijo avtobusni izletniki in penzionski gostje, domačini pa tja najraje hodijo na sladice. Ampak ker je bil cilj odprave preživetje, nam sploh ni šlo slabo, pustili smo se streči dobrovoljnemu in izkušenemu ženstvu, srkali pitno vince in razpravljali o tekočih zadevah. Vmes smo ugotovili, da se kljub umanjkanju česarkoli avtohtonega preživi že ob sveže popečenem kruhu, odprtem repičanu in bakalaju, bili zadovoljni z domačimi rezanci v krepki goveji juhi in s konstitucijo prežganke, pojamrali zaradi nič prepraženega česna v istoimenski juhi in se strinjali, da bi si sveži jurčki zaslužili bolje osnažen žar in da bi bolje prišli do izraza brez tržaške. No. Ker v vili vedo, kaj je sočen in srednje pečen biftek, ker se je svinjska zarebrnica, ki smo jo izbezali iz »gorjanskega cveta«, megalomanske menaže z na žaru pečeno klobaso, bolj kumrnim ramstkom in kupom v cvičku kuhanega riža s fižolom in jurčki, izkazala za izboren zalogaj, na tem mestu ni razpravljati o peki divjačine in mladega krompirja. Raje izpraznite buteljko frankinje, posladkajte se s solidno kremšnito in rumenim muškatom in bodite zadovoljni z ugodnim iztekom. Jih tod okoli ni prav veliko.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: