Ivan Ilovar

 |  Mladina 20  |  Konzum

Turistična kmetija Pri Andrejevih, Narin

Pri pametni meri

  • ocena: 5 / 5

pogled na dvorišče

pogled na dvorišče
foto: Pastirica

Zapeljite se od Pivke proti Ilirski Bistrici, kmalu boste levo ugledali odcep proti Narinu. Želkovi najraje kuhajo preko vikenda, dojemljivi pa so tudi za predloge na številki .05 753 20 70.

Specialitete:

 domač kruh, popečen pršut ali zašink, juhe in ajmohti, domača pašta, zelenjava z vrta, pečenke, krompirjeva polenta in gluhi štruklji.

Vina:

pest odprtih vin z vipavskega konca in pest buteljk po izboru gospodarja. Če kljub lepo grenkemu orehovcu in dišavni slivovki ne najdete arcnije za presek goltanca, pobarajte za brinjevec iz črnega fonda.

Pri Andrejevih smo polnili baterije za okoli 25 € po osebi.

Andrejeve smo si zapomnili po vnemi, s katero so se lotili polžje, zložno tempirane in z razlagami pospremljene strežbe ter avtohtone kuhinje, ne nazadnje pa po njihovem smislu za kaprice gostov ter improvizacijo, saj so na mizo nosili, dokler se niso zasitile zadnje oči in odpel zadnji gumb na telovniku. A promet na kmetiji je kot kaže terjal svoje, tako da se je gospodinja Mojca, ki je učiteljevanje zamenjala za kuharijo, odpovedala strokovnim opisom in ima nasploh raje, če se z gosti že vnaprej zmeni, kaj in kako bodo jedli. Nič hudega, saj so slowfoodovski opisi, posebej, kadar se sprevržejo v pesnitve, kadar so namenjeni gluhim ušesom in kadar kvarijo urnik scenosleda, zelo delikatna disciplina, ki naj se je lotevajo le vrhunsko izurjeni kadri. Čeravno se je od polžjih šeg pri Andrejevih zasidral le lepo lagoden tempo strežbe, skrb za sezonske sestavine in krajevne specialitete, pa še vedno lahko prepričajo.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: