Jure Aleksič

 |  Mladina 3

Uspeh ali smrt

M(ag)ister Džirlo kot odrešenik svetovne ekonomije!

/media/www/slike.old/mladina/profildirlovelika_b520100115_2706.jpg

© Borut Peterlin

»Čang šlang!« zažari v pozdrav mladenka na drugi strani linije - in to je dovolj, da v meni sproži cunami spominov. Preplavi me vonj, dejanski vonj tistih neponovljivih časov, tik preden je staro državo pogoltnilo srce teme.
Da, tu so za vedno doma Nadrealisti, tanki, Sir Oliver in Ante Marković. Da, tu ima častno ložo tudi genialno bizarni Džirlo s svojimi legendarnimi v med pomočenimi kondomi King Kong. Mister Džirlo, ki je hodil po planetu in kupoval najboljše za VAS! Mister Džirlo, ki vam je omogočil izbiro med preparatom za ponovno rast las Herbopil in losjonom za eliminacijo sivine Gigiricci. Z lahkoto ste dobili tudi svojo bojda pri Nasi razvito folijo, s katero ste si zagotovili, da vam skozi okno nihče ni mogel vreči opeke. Če pa nič od tega, potem ste lahko naročili vsaj kak magični kristal, osvežilec čevljev ali shujševalne spodnje hlačke! Saj veste, da si jih zaslužite!
Večina teh objektov je danes sicer krivično obsojena na pozabo, Čang šlang pa se po vseh teh letih še vedno kuha in pošilja vztrepetalim gospodinjam. To bi bilo lahko jasno pričevanje o tem, da gre za kvalitetno in učinkovito blagovno znamko ... Lahko pa tudi samo o našem večnem hrepenenju, da bi brez vsake muje postali nekoliko manjši pujsi.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje:

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.