Uredništvo

 |  Politika

SMS odslej Stranka mladih - Zeleni Evrope

/media/www/slike.old/novice/darkokrajncizjava.jpg

© sms.si

Stranka mladih Slovenije (SMS) se je na današnjem rednem volilnem kongresu v Ljubljani preimenovala v Stranko mladih - Zeleni Evrope oz. krajše SMS - Zeleni. Za njenega predsednika je bil znova soglasno izvoljen Darko Krajnc, ki je bil edini kandidat, so za STA povedali v stranki.

Kot je za STA povedal predstavnik stranke za stike z javnostjo Miha Belca, je bil za podpredsednika stranke izvoljen Uroš Brežan, za glavnega tajnika Jože Vozelj, za predsednika sveta stranke pa Drago Žura.

Stranka se s prenovljenim imenom in programom umešča v levo politično polje, je dejal Belca in dodal, da je kongres sprejel nekaj izrazito levo radikalnih resolucij, npr. sodobno mavrično oz. LGBTTIQ resolucijo, pri čemer zahtevajo takojšnjo polno izenačitev pravic istospolnih in raznospolnih parov znotraj pojma družina.

"Ugotovili smo, da smo med tistimi alternativami, ki lahko nekaj naredijo v Sloveniji," je za STA dejal Krajnc. (STA, mh)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.