Podaljšek za preiskovalce

Policija je septembra prijela domnevne napadalce na novinarja Mira Petka. Na obtožnice za napadalce še vedno čakamo. Prejšnji teden pa je vrhovno sodišče iz pripora izpustilo prvega osumljenca ter podaljšalo čas preiskave za dva meseca.

Miro Petek na kraju zločina

Miro Petek na kraju zločina
© Denis Sarkić

Najbolj brutalen napad na slovenskega novinarja po skoraj treh letih še vedno nima epiloga. 16. in 17. septembra so policisti opravili več hišnih preiskav, ki so pripeljale do štirih priporov. Kot se za zdaj lahko le neuradno izve, so v priporu končali Andrej Štruc, Neven Koludrovič, Drago Hojnik in Stanislav Vogrinc. Poleg štirih osumljencev sta v preiskavi še dva domnevna pomagača, ki ju v tej zadevi preiskuje preiskovalna sodnica, in sicer Janez Žel in Branko Puc. Prvi se brani s prostosti, Puc pa je v ljubljanskem priporu zaradi druge kazenske zadeve, izsiljevanja in ropa, o kateri prav te dni razpravljajo na sodišču.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: