Korupcija, III. del

Opozicija se je odločila opreti tudi na Mladinino pisanje in po pol leta zahteva odgovore o sporni prodaji sistemske tehnike špedicijskemu podjetju Viator & Vektor

Zdenko Pavček, direktor Viator & Vektor na novoletnem sprejemu Toneta Ropa

Zdenko Pavček, direktor Viator & Vektor na novoletnem sprejemu Toneta Ropa
© Denis Sarkić

Nedavno je opozicija zahtevala sklic izredne seje na temo korupcije, ki ji očitno ni prinesla želenih rezultatov. Zdaj se pripravlja nova, že tretja; najprej o SIB banki, potem o podjetju Ultra in njenih poslih, sedaj pa še o ostalih aferah. Skupina poslank in poslancev je tako 21. maja na predsednika državnega zbora Boruta Pahorja naslovila zahtevo za sklic izredne seje. Pahor je moral ugoditi zahtevi poslank in poslancev in je izredno sejo tudi sklical. Dnevni red ima pravzaprav eno samo točko: "Problematika korupcije, klientelizma in pranja denarja v povezavi med vlado RS, javnimi podjetji oziroma gospodarskimi družbami v večinski državni lasti ter politiki vladajočih strank v RS ter problematika učinkovitosti državnih organov pri preprečevanju velikih goljufij in naklepnih stečajev hranilnic." Opozicija se kot v obrazložitvi dotakne vseh afer in škandalov zadnjih let. Od Rdečega križa, Elana, primera Petek, Sigme, sklada za izgradnjo nove pediatrične klinike, Viatorja & Vektorja, SIB, Oriona, Falcona, Zbiljskega gaja do Zavarovalnice Triglav.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: