Tatjana Jakšič

 |  Mladina 21  |  Družba

Grešna Marija in Jezus telovadec

Poljska cerkev se spopada z dvema aferama: Vatikan je zahteval discipliniranje katoliškega radia, češki umetniki pa naj bi onečastili Jezusa

Jezus v galeriji Avantgarda v Vroclavu

Jezus v galeriji Avantgarda v Vroclavu
© Ondrej Polak

Poljska ima novega ministra za šolstvo. To je Roman Giertych, predsednik Lige poljskih družin. Ob imenovanju Giertycha za šolskega ministra so mladi Poljaki pripravili številne demonstracije in na njih zahtevali, da vodja stranke LPR odstopi s položaja zaradi svojih klerikalističnih, ultrakatoliških, antievropskih in militantnih pogledov na svet. Že dan po demonstracijah je novi šolski minister prepovedal prebiranje prispevkov s spolnimi vsebinami na šolskih računalnikih. Šolskim oblastem je ukazal, naj nabavijo posebne filtre, skozi katere "seks ne bo mogel priti" na računalniške zaslone. V svežnju "moralnih ukrepov" istega dne je bila tudi prepoved organov, ki nadzorujejo televizijske programe: v času tik pred obiskom in med obiskom papeža Benedikta XVI. v domovini njegovega slavnega predhodnika bo tam prepovedano oglaševanje spodnjega perila.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: