Dan, ki ni ničesar spremenil

Zdaj, ob peti obletnici 11. septembra, velikega terorističnega napada na Ameriko, bodo vsi na dolgo in široko predli o tem, kako je 11. september vse spremenil, toda ironija je v tem, da ni ničesar spremenil

Zdaj, ob peti obletnici 11. septembra, velikega terorističnega napada na Ameriko, bodo vsi na dolgo in široko predli o tem, kako je 11. september vse spremenil, toda ironija je v tem, da ni ničesar spremenil. Vse je tako, kot je bilo. Vse je tako, kot bi bilo, če se 11. september ne bi zgodil. To je bil sicer dan, ko se je zgodilo vse, kar se lahko zgodi, toda obenem tudi dan, ko se ni nič spremenilo. Za začetek, letos avgusta, tik pred peto obletnico 11. septembra, je bila Amerika v hudi napetosti - ne zaradi bližnje obletnice “največjega terorističnega napada na ameriških tleh” ali pa zaradi morebitnega novega velikega terorističnega napada, ampak zato, ker so končno našli morilca 6-letne misice, JonBenet Ramsey. Vsaj tako se je zdelo. Zgodba o Johnu Marku Karru, 41-letnem učitelju, morilcu male misice, ki so ga prijeli na Tajskem (kje pa?), je zasenčila vse ostale zgodbe, vso ostalo kri. Mediji so jo popadli in žvečili kot sestradani, stekli psi. Pompozno in histerično. 24 ur na dan. Iz dneva v dan. 12 dni. Eksperti. Talk showi. “Volk ima rad tudi fantke!” Totalna psihoza. Kamor si pogledal: JonBenet Ramsey! Jo je res umoril? In takoj so vsi objavljali epose o Karru - obrali in prerešetali so ga do kosti. Se njegova DNK ujema s sledjo DNK, ki so jo našli na truplu male misice? In takoj so še enkrat na dolgo in široko popisali zgodbo o mali misici iz bogataške jet-set družine, ki niti ni bila posiljena in umorjena zdaj ali pa pred kratkim, ampak pred desetimi leti, 25. decembra 1996, v Boulderju (Colorado). Umor šestletnice izpred desetih let je bil nenadoma največja možna tragedija in najbolj srhljiva zgodba, kar si jih lahko predstavljate. JonBenet, posiljena in umorjena pred desetimi leti, je postala največja in najbolj tragična žrtev sodobnega časa:

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: