Gospodar

Letošnja podelitev Oskarjev je bila že vnaprej formatirana kot protivojna manifestacija, zato nastopajočim ni bilo treba ravno pretiravati

Predlani je glavnega Oskarja dobil Čudoviti um - povsem mirno bi ga lahko dobil film Bratovščina prstana, prvi del Gospodarja prstanov. Bil je precej boljši. Lani je glavnega Oskarja dobil Chicago - povsem mirno bi ga lahko dobil film Stolpa, drugi del Gospodarja prstanov. Bil je precej boljši. Letos je Akademija vse krivice popravila - z obrestmi... ee, z maščevanjem. Kraljeva vrnitev, tretji in sklepni del Gospodarja prstanov, je pobrala 11 Oskarjev, jasno, tudi glavnega. Bolje rečeno, pobrala je vseh 11 Oskarjev, za katere je bila nominirana, kar je seveda rekord. Titanik in Ben-Hur sta sicer prav tako snela 11 Oskarjev, toda nominirana sta bila v več kot enajstih kategorijah. In dalje, Gigi in Poslednji kitajski cesar sta prav tako pobrala vse Oskarje, za katere sta bila nominirana, toda nominirana sta bila v manj kot enajstih kategorijah (9). Ergo: Kraljeva vrnitev je novi absolut. Dodajte še dejstvo, da je to prvi fantazijski film, ki je dobil Oskarja, in obenem tudi prvi tretji del, ki je dobil Oskarja, pa se vam res zazdi, da je Akademija povsem očitno in nedvoumno nora na Gospodarja prstanov.

 

Zakup člankov

Celoten članek je na voljo le naročnikom. Če želite zakupiti članek, je cena 4,2 EUR. S tem nakupom si zagotovite tudi enotedenski dostop do vseh ostalih zaklenjenih vsebin. Kako do tedenskega zakupa?

Pošljite SMS s vsebino MLADINA2 na številko 7890 in prejeto kodo prepišite v okvirček ter pritisnite na gumb pošlji

Nakup prek telefona je mogoč pri operaterjih Telekomu Slovenije in A1.

Članke lahko zakupite tudi s plačilnimi karticami ali prek storitve PayPal

Tedenski zakup ogleda člankov
Za ta nakup se je potrebno .

4,2 €

Za daljše časovne zakupe se splača postati naročnik Mladine.

Mesečna naročnina, ki jo je mogoče kadarkoli prekiniti, znaša že od 15,8 EUR dalje: