MLADINA

1. 7. 2013, 10:20  |  Novice

Nove nižje cene za gostovanje v mobilnih omrežjih

© Arhiv Mladine

Cene za prenos podatkov so se za čas gostovanja v tujih omrežjih v EU s 1. julijem znižale za 36 odstotkov, dodatno so se v skladu z uredbo EU znižale tudi cene za pošiljanje kratkih sporočil in klice po mobilnem telefonu.

Nove najvišje dovoljene cene za prenos podatkov ali brskanje po spletu so od prvega julija 45 centov za megabajt (MB) (obračunano na porabljen kilobajt), brez DDV, za odhodne klice smejo operaterji mobilnih telefonov zaračunavati največ 24 centov na minuto brez DDV, kar je za 17 odstotkov manj kot do zdaj. Prejeti klici ne smejo biti dražji od 7 centov na minuto, brez DDV, kar je 12,5- odstotno znižanje, pošiljanje kratkega sporočila sme stati največ 8 centov, brez DDV, kar je 11 odstotkov manj kot do zdaj. Te cene veljajo tudi za Hrvaško, ki je postala 28. članica EU. (er)

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."