Kraljevič Janez

Spoštovani urednik,

z zanimanjem sem prebral komentar kolegice Vanje Pirc z naslovom Kraljevič Janez. Kot eden izmed argumentov za po njenem nenavadno oziroma nekorektno odločitev o lokaciji intervjuja - Gradu Brdo je zapisala tudi, da tega nismo storili ob imenovanju Boruta Pahorja za mandatarja, saj je oddaja takrat že obstajala. Kolegico bi želel opozoriti, da je oddaja Pogledi Slovenije na programu TVS od septembra 2010, torej je bil Borut Pahor že skoraj dve leti predsednik vlade. Naj pa ob tem spomnim, da ne gre za prvi takšen državniški intervju na slovenskih televizijah, saj je prvič tak prijem uporabil Tomaž Perovič na POPTV z intervjujem tedanjega predsednika Milana Kučana v današnji poročni dvorani dvorca Zemono. Po bežnem listanju arhiva vaše revije nikjer nisem našel problematiziranja izbire lokacije pri takratnem intervjuju.

Prosil bi te, če lahko napako popravite v naslednji številki. Hkrati te prosim, če me lahko o tvoji odločitvi o popravku in vsebini popravka obvestiš, da ne bomo po nepotrebnem zapravljali denarja plačnikov RTV prispevka za odvetniške in druge poštne storitve.

Uspešen teden,

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.