MLADINA

13. 5. 2014  |  Evropske volitve 2014

Pazite se, če se ne boste udeležili evropskih volitev!

Danski parlament bi naredil vse, da bi več volivcev prišlo na evropske volitve. Tako kot Voteman, superjunak, ki je svoje življenje posvetil povečevanju volilne udeležbe. Več >>

»Supermana volitev«, ki lahko hkrati zadovolji pet žensk in je vedno le klic stran od akcije, so si danski parlamentarci zamislili, da bi na volitve pritegnili tudi mlade. »Udeležba je pomembna. Da bi jo spodbudili, smo pripravljeni uporabiti vsa sredstva, ki jih imamo na voljo,« je dejal predsednik parlamenta Mogens Lykketoft. In odločili so se za risanko o Votemanu.

»Kot mladi mož je Voteman pozabil glasovati na evropskih volitvah. To je bila zanj boleča izkušnja: ni imel vpliva na okoljsko zakonodajo, kmetijske subvencije, kemikalije v igračah in na količino cimeta v njegovih najljubših cimetovih kolačkih.

Zgrožen nad tem se je odločil, da bo svoje življenje posvetil temu, da bo vsakega prisilil iti na volitve.

Zato, če ne boste glasovali, ne poskušajte bežati, ne poskušajte se skrivati, saj vas bo gotovo ujel, našel in vas prisilil, da oddate svoj glas.

Kar morate narediti, je: morate voliti!« nam dramatično pove pripovedovalec v kratki risanki.

Dodajmo, da so danski kritiki opozorili, da je video seksističen in preveč nasilen.

Danski parlament ga je že umaknil s svojega kanala na YouTubu. (er)

Dodano: Neka prijazna duša je video ponovno naložila na YouTube. 

BCNPHpbPXCU

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."