sta, mg

 |  Politika

Objavljen razpis za gradnjo islamskega centra

© Arhiv Mladine

Glavni razpis za gradnjo Islamskega versko-kulturnega centra je na svoji spletni strani objavila islamska skupnost. Več >>

Razpis vključuje gradbeno-obrtniška dela, strojne in elektroinštalacije. Do 11. avgusta do 12. ure imajo kandidati čas, da oddajo ponudbe, razpisno gradivo pa lahko dobijo pri islamski skupnosti ali podjetju Elea IC. Z njim sodeluje tudi islamska skupnost, saj je bilo podjetje izbrano za nadzor in izvajanje projekta skupaj s strokovnjaki iz Katarja. Ob tem je potrebno poudariti, da besedilo razpisa ni javno.

Po ocenah Nevzeta Porića, tajnika skupnosti, bi se gradnja objektov lahko začela že v drugi polovici oktobra ali v začetku novembra. Po njegovih besedah od ponudnikov pričakujejo, da predstavijo svoj načrt izvedbe del, ki bo trajala dve leti.

Ob vsem tem je še potrebno omeniti, da bo gradnja centra stala več od predvidenih 12 milijonov evrov, a od 50 do 60 odstotkov sredstev je že zagotovljenih, dodaja Porić.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.