sta, dv

 |  Politika

Janša plačal 37.000 evrov kazni, sodnih stroškov še ne

© Borut Krajnc

Obsojeni v zadevi Patria morajo še danes poravnati denarne kazni, ki so jim bile dosojene poleg zapornih – vsak 37 tisoč evrov. Janša je znesek že nakazal v celoti, Črnkovič naj bi nakazal prvi obrok, za Krkoviča pa še ni znano. Več>>

V imenu predsednika SDS Janše je kazen poravnala Odvetniška družba Matoz, poroča STA. Okrjano sodišče v Ljubljani pa je sporočilo, da je od Črnkoviča prejelo 5296 evrov, kar ustreza njegovemu delu stroškov kazenskega postopka.

Poleg 37 tisoč evrov kazni morajo namreč obsojeni poravnati še skoraj 26 tisoč evrov sodnih stroškov. Vsak bo moral plačati okrog pet tisoč evrov, saj se ti stroški delijo med pet soobtoženih; poleg omenjenih še na pokojnega Jožeta Zagožna in Walterja Wolfa.

Janša in Krkovič sta se na sklep sodišča o višini njunih stroškov postopka pritožila.  Črnkovič ne, zaprosil pa je tudi za obročno poplačilo kazni.

Če obsojeni kazni ne plačajo, sledi prisilna izterjava denarne kazni, še poroča STA. V primeru neizterljivosti pa se bo obsojencem za največ pol leta podaljšala zaporna kazen.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.