IZAK KOŠIR

 |  Družba

Ljubljanski nadškof Zore vernike poziva, naj na referendumu glasujejo proti in "zaščitijo otroke" 

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore

Ljubljanski nadškof Stanislav Zore
© Uroš Abram

Predsednik komisije Pravičnost in mir Stanislav Zore (Slovenska škofovska konferenca) je objavil besedilo, kjer piše, da "družbene in politične razmere postavljajo Katoliško cerkev v Sloveniji pred dolžnost, da se v slovenski družbi javno zavzema za temeljne človeške vrednote, kot so družina, človekove pravice in temeljne svoboščine, pravičnost in svoboda". Izpostavljajo, da se tudi pri nas soočamo z novimi zahtevami po redefiniciji zakonske zveze in da nas ponovno čaka referendum na temo "spornega predloga, da se v slovenski zakonodaji zakonska zveza opredeli kot skupnost dveh oseb in ne kot skupnost moškega in ženske".

"V Komisiji Pravičnost in mir smo prepričani, da moramo katoličani uporabiti možnosti, ki nam jih daje življenje v demokratični družbi, in zavrniti zakon, ki je proti naravi in proti naši veri. Zato pozivamo katoličane in vse, ki se v Sloveniji zavzemajo za vrednoto družine, da se udeležijo referenduma in zavrnejo novelo zakona o zakonski zvezi in družinskih razmerjih (ZZZDR)," je med drugim v izjavi, ki je naslovljena "Starši na referendumu zaščitite otroke!", zapisal Stanislav Zore in dodal, da udeležeba na referendumu in zavrnitev novele za katoličane pomeni zavrnitev krščanstvu popolnoma nasprotne ideologije: "To zahteva naša zvestoba Kristusu in naša odgovornost za prihodnost Slovenije in Cerkve na Slovenskem."

O tem, kako je slovenska cerkev zamudila veliko priložnost, pa si lahko preberete v prispevku urednika Mladine Grege Repovža.

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.