MLADINA

4. 7. 2013  |  Novice

Bankirji bi morali osebno odgovarjati za napake

Menedžerji bank morajo osebno odgovarjati za napake in tvegane posle je treba jasno ločiti od klasičnih kreditnih poslov bank, v resoluciji o reformi bank zahtevajo poslanci Evropskega parlamenta. A tega niso izglasovali v zakonodajni resoluciji, kar pomeni, da bi postalo predpis, ki bi ga bankirji morali spoštovati, ampak zgolj v nezakonodajni resoluciji, kar pomeni, da za zdaj ta njihova zahteva ostaja le na papirju.

Upajo lahko, da jim bo prisluhnila Evropska komisija, ki namerava septembra pripraviti predloge za reforme bančnega sektorja in za nagrajevanje menedžerjev in nadzornikov bank. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."