MLADINA

9. 7. 2013  |  Novice

Velika Britanija še korak bliže referendumu o članstvu v EU

Britanski parlament je potrdil predlog zakona, ki bo zagotovil izvedbo referenduma o članstvu države v EU do konca leta 2017. Predlog je v parlament vložil eden od konservativnih poslancev. Brez glasu proti je bil potrjen po razpravi, ki so se je udeležili le redki poslanci koalicijskih liberalnih demokratov in opozicijskih laburistov. Nick Clegg, predsednik stranke liberalnih demokratov, pravi, da je bilo glasovanje o zakonu le prestava za javnost. Predsednik britanske vlade David Cameron referendum, ki naj bi sledil predhodnim ponovnim pogajanjem o statusu Velike Britanije v EU, obljublja že dlje časa - pod pogojem, da njegovi torijci zmagajo na prihodnjih parlamentarnih volitvah leta 2015. Analitiki pravijo, da je načrte za izvedbo referenduma še mogoče zavrniti, zato ni mogoče reči, da ga bo vlada, ki bo oblikovana na podlagi rezultatov volitev leta 2015, morala izvesti. (sta, er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."