MLADINA

13. 7. 2013  |  Novice

Lažja registracija vozil v drugih državah

Nova pravila, ki naj bi omogočila lažjo registracijo vozil v drugih državah članicah, bodo po izračunu Evropske komisije podjetjem, državljanom in pristojnim organom za registracijo vozil omogočili letni prihranek v višini 1,5 milijarde evrov. Predlog teh pravil je v postopku sprejemanja že potrdil odbor Evropskega parlamenta za notranji trg in varstvo potrošnikov (IMCO).

»Moje poročilo zadeva ključni problem državljanov EU, ki hočejo imeti koristi od skupnega trga EU. Nova uredba jim bo omogočila, da bodo lahko registrirali svoja vozila z manj administracije in po nižji ceni,« zagotavlja evropski poslanec Toine Manders.

Odbor se bo še odločil, ali bo o predlogu, ki ga je potrdil, začel pogajanja z državami članicami prek Sveta EU, da bi novo uredbo potrdili v prvem branju. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."