MLADINA

27. 7. 2013  |  Novice

Več goljufij na škodo proračuna EU

© Tomaž Lavrič

Evropska komisija je lani naštela več goljufij s sredstvi iz proračuna EU kot predlani, ugotavlja v letnem poročilu o zaščiti finančnih interesov EU. Pri odhodkih je lani ugotovila za 315 milijonov evrov goljufij, predlani pa 295 milijonov evrov. Lansko povečanje je predvsem posledica dveh primerov goljufij v zvezi s predpristopnimi sredstvi, kjer je šlo za velike vsote, pojasnjujejo na Evropski komisiji. Pri prihodkih proračuna EU so lani domnevne in potrjene goljufije znašale 77,6 milijonov evrov, kar je občutno manj kot leta 2011, ko jih je bilo za 109 milijonov evrov. (er)

Pisma bralcev pošljite na naslov pisma@mladina.si. Minimalni pogoj za objavo je podpis z imenom in priimkom ter naslov. Slednji ne bo javno objavljen.

The project was co-financed by the European Union in the frame of the European Parliament's grant programme in the field of communication. The European Parliament was not involved in its preparation and is, in no case, responsible for or bound by the information or opinions expressed in the context of this project. In accordance with applicable law, the authors, interviewed people, publishers or programme broadcasters are solely responsible. The European Parliament can also not be held liablefor direct or indirect damage that may result from the implementation of the project."